Kormányalakítási tárgyalásokba kezdtek

Durva: egy asztalnál a Hamász és a Fatah

Tárgyalásokat kezdett egy független személyiségekből álló palesztin egységkormány megalakításáról hétfőn Kairóban a két rivális palesztin mozgalom, a Fatah és a Hamász - jelentette az egyiptomi állami televízió.

2011.05.16 15:02MTI

A tárgyalások a jelentés szerint kedvező légkörben kezdődtek meg délelőtt, további részletekkel azonban a tévé nem szolgált.

A Ciszjordániában hatalmon lévő Fatah és a Gázai övezetet 2007 júniusa óta ellenőrző, iszlamista Hamász május elején az egyiptomi fővárosban jelentette be: megállapodásra jutottak abban, hogy közös kormányt hoznak létre, tekintettel az egy év múlva esedékes választásokra, hogy feloldják a két palesztin terület között több mint négy éve fennálló megosztottságot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.