Sötétbe borult a ceremónia helyszíne

Letette a hivatali esküt Michel Martelly, Haiti új elnöke

Letette a hivatali esküt szombaton Port-au-Prince-ben Michel Martelly, Haiti új elnöke.

2011.05.14 17:25MTI


   
A szertartás annak ellenére végbement, hogy áramszünet miatt sötétségbe borult a parlament ideiglenes épülete, ahol a ceremóniát tartották. A faépületet erre az alkalomra építették a 2010 januárjában egy földrengés által romba döntött főváros szívében.
   
René Préval távozó elnök átadta az elnöki vállszalagot a parlament elnökének, aki átnyújtotta azt a március 20-án megválasztott új elnöknek.
   
A fullasztó hőségben lezajlott szertartáson ötszázan vettek részt, közöttük a mintegy száz parlamenti képviselő és a külföldi küldöttségek tagjai.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.