Szakértő vizsgálja a vádlott elmeállapotát

Képíró-per: elnapolták a tárgyalást

Elnapolta a bíróság a háborús bűntett elkövetésével vádolt Képíró Sándor volt csendőr százados büntetőperét, mivel a vádlott úgy nyilatkozott, hogy "az agya nem érti, mik hangzanak el"; a bíróság az igazságügyi elmeorvosok szakvéleménye után dönti el, folytatódhat-e a tárgyalás.

2011.05.10 11:14MTI

A szakértők kirendelését Falvai Zsolt ügyész indítványozta, mivel szerinte aggályokat vet fel, hogy a vádlott nem érti, mi hangzik el a tárgyaláson, emiatt szerinte a bizonyítási eljárás nem folytatható. Képíró Sándor ügyvédje, Zétényi Zsolt szerint viszont csak hallási problémák merültek fel.
   
A per Zinner Tibor és Szakály Sándor történész meghallgatásával folytatódott volna, de az első szünet után a bíróság elnapolta a pert.
   
Képíró Sándort azzal vádolják, hogy 1942 januárjában egy újvidéki razzia során árőrparancsnokaként közreműködött ártatlan civilek kivégezésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.