Oszama likvidálása sikert hozott

Nagyot ugrott Obama népszerűsége

Jelentősen növekedett Barack Obama amerikai elnök népszerűsége honfitársainak körében azt követően, hogy egy amerikai kommandó megölte a Pakisztánban rejtőzködő Oszama bin Ladent, az al-Kaida terrorszervezet vezetőjét.

2011.05.09 07:37MTI

A Gallup közvélemény-kutató intézet felmérésének vasárnap nyilvánosságra hozott eredménye szerint az amerikaiak 52 százaléka helyesli Obama tevékenységét, ami 6 százalékpontos növekedést jelent az egy héttel korábbi helyzethez képest.
   
Az elnök leginkább a republikánus párti és a független választók között gyarapította híveinek számát. Május elején a republikánusok mindössze 9 százaléka támogatta Obamát, bin Laden halálát követően viszont 12 százalékra emelkedett arányuk. Az el nem kötelezett szavazók körében még nagyobbat ugrott az elnök népszerűsége: 40 százalékról 49 százalékra.
   
Saját pártján, a demokrata párton belül nem változott Obama amúgy is magas, 81 százalékos támogatottsága.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.