Téma volt a magyar belpolitikai helyzet

Helmut Kohl korábbi német kancellárral találkozott Orbán Viktor

A magyar kormányfő szóvivője közölte: Orbán Viktor miniszterelnök pénteken meglátogatta Ludwigshafenben Helmut Kohl korábbi német kancellárt.

2011.05.06 18:10MTI

Szijjártó Péter tájékoztatása szerint a találkozón téma volt a magyar belpolitikai helyzet, szóba kerültek az Európai Unió előtt álló kihívások, a világpolitikai és világgazdasági változások.
   
A volt kancellár felidézte azt a beszédet, amelyet Orbán Viktor 1989-ben Nagy Imre újratemetésén mondott, és tetszését fejezte ki a magyar miniszterelnöknek a német sajtóban csütörtökön megjelent, az új alaptörvényről szóló írásával kapcsolatban - írta közleményében a szóvivő. (Orbán Viktor az újjászületés dokumentumának nevezte az új magyar alaptörvényt a Die Welt című lap csütörtöki számában megjelent írásában.)
   
Orbán Viktor kétnapos németországi látogatásán tárgyalt Angela Merkel német kancellárral, részt vett és felszólalt a Deutsche Bank szervezésében rendezett berlini üzleti fórumon, pénteken pedig a magyar gazdaságpolitika fő irányairól tartott előadást Frankfurtban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.