Slota aláírásgyűjtésbe kezdett

Chmel: alkotmányellenes lenne a kizárólagos szlovák nyelvhasználatról szóló népszavazás

Rudolf Chmel szlovák emberi jogi és kisebbségügyi miniszterelnök-helyettes azt állítja: alkotmányellenes lenne, ha Szlovákiában népszavazást rendeznének arról, hogy a hivatalos érintkezésekben kizárólag csak a szlovák nyelvet legyen szabad használni.

2011.05.04 19:30MTI

Chmel szerdai nyilatkozatában az ellenzéki Szlovák Nemzeti Párt (SNS) kezdeményezésére reagált. A párt a közelmúltban aláírásgyűjtésbe kezdett a népszavazás kiírása érdekében. Ján Slota, az SNS elnöke szerint eddig már mintegy 60 ezer aláírás gyűlt össze. A hatályos szabályok szerint ahhoz, hogy az államfő kiírja a népszavazást 350 ezer aláírásra van szükség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.