Béke a Fatah és a Hamász között

Egyiptom teljesen megnyitja a Gázai övezet határátkelőjét

Az új egyiptomi kormány teljesen megnyitja a Gázai övezetbe vezető rafahi határátkelőt, s ezzel véget vet az övezet több éve tartó izraeli blokádjának.

2011.04.28 19:24MTI

Az átkelő megnyitását Nabil al-Arabi külügyminiszter jelentette be az al-Dzsazíra arab hírtelevíziónak adott nyilatkozatában csütörtökön, egy nappal azután, hogy kibékült egymással a palesztinok két legerősebb szervezete, a Fatah és a Hamász.
   
A rafahi a Gázai övezet egyetlen szárazföldi átkelője, amelyen keresztül az út nem Izraelen át vezet. Teljes bezárására a Hamász gázai hatalomátvétele után, 2006-ban került sor.
   
A külügyminiszter szerint egy hét, legfeljebb tíz nap múlva hozzák meg az intézkedéseket, amelyekkel "véget vetnek Gáza szenvedésének".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.