Az egyházfő megáldotta a világot

XVI. Benedek: párbeszédre van szükség Líbiában a harcok helyett

XVI. Benedek a líbiai harcok befejezését, párbeszédet és a diplomácia szerepvállalását sürgette húsvét vasárnap a vatikáni Szent Péter téren a Rómának és a világnak szóló áldásában.

2011.04.24 13:21MTI

A líbiai konfliktustól szenvedőknek emberbaráti segélyben kell részesülniük - jelentette ki az egyházfő. Arra kért minden országot, hogy legyen együttérző a sok afrikai menekülttel, és "lássa őket szívesen". A politikának Észak-Afrikában és a Közel-Keleten is mindenki tiszteletén kell alapulnia - tette hozzá.
   
A pápa az Urbi et Orbi áldással zárja húsvéti szertartásait. A mise keretében tartott áldásosztáson ezúttal is hívők és turisták tízezrei vettek részt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.