Rahimov évtizedek óta nyúzta őket

Megölték Tádzsikisztán első számú közellenségét

A tádzsik kormányerők megöltek egy régóta körözött iszlamista vezért - közölték a helyi hatóságok.

2011.04.17 08:54MTI
Mullo Abdullo néven ismertebb volt - Forrás: centralasiaonline.com

Abdullo Rahimov már több mint tíz éve az első számú közellenségnek számított a közép-ázsiai volt szovjet köztársaságban. A belügyminisztérium közlése szerint pénteken az ország keleti részében lévő Rast-völgyben egy összecsapás során végeztek a katonák vele és 14 társával. Rahimov holttestét szombat este bemutatta az állami televízió.

A tádzsik hatóságok emlékeztettek arra, hogy Rahimov vezette azt a fegyveres osztagot, amely tavaly lesből csapott le a hadsereg egyik konvojára, és 25 katonát megölt.

Rahimov a tádzsik világi kormány és az iszlamista ellenzék 1992 és 1997 között zajlott háborúja idején az egyik legfontosabb hadúr volt. A békekötés után elhagyta az országot, és úgy tudni, Afganisztánba menekült. A dusanbei hatóságok tudomása szerint mintegy két éve tért vissza Tádzsikisztánba, hogy a hegyekbe vetve magát folytassa kormányellenes terrorharcát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.