A végtelenbe, és tovább

Gagarin örömére villámgyülekeztek Szamarában

Az ember világűrbe való kilépésének, Jurij Gagarin űrutazásának 50. évfordulójára emlékezve vasárnap Szamarában villámgyülekezetet (flashmobot) tartottak.

2011.04.10 18:13MTI

Mintegy 2000 fiatal állt össze "Szamara Koszmosz 50" felirattá, s a szputnyikokról és helikopterekről felvett eseményt a város elektronikus hirdetőtábláin közvetítették.


Moszkvában mintegy 4000 gyerek részvételével hasonló flashmob volt "50 Gagarin" felirattal a Kozmosz Hősei sétányon, az Űrhajózás múzeuma közelében.

Jurij Gagarin
első emberként 1961. április 12-én tett űrutazást, azóta ez a nap az űrkutatás napja, és a mostani kerek évfordulót világszerte megünneplik.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.