Az ETA-ra utal

Őrizetbe vettek egy terrorizmussal vádolt párt Franciaországban

Előállítottak vasárnap egy férfit és egy nőt, akik Délnyugat-Franciaországban megsebesítettek egy csendőrt és a gyanú szerint a Haza és Szabadság (ETA) baszk szakadár szervezethez tartoznak - közölték a helyi hatóságok.

2011.04.10 16:13MTI

A férfit és a nőt szombat óta keresték. A Creuse megyei Valliere településen ugyanis a nő által vezetett gépkocsi nem állt meg a rutinellenőrzést végző csendőrök felszólítására. A csendőrök feltartóztatták a járművet, amelynek utasa fegyvert rántott elő és a több lövést leadott a csendőrök járművére.

A gépkocsit vezető csendőr a kulcscsontjánál megsebesült.

A két menekülő a szomszédos Correze megyében áttörte az útzárat, és ismét csendőrökre lőtt, de ezúttal nem sebesített meg senkit. Ezután otthagyták gépkocsijukat és gyalogosan menekültek tovább.

A menekülők felkutatására vasárnap reggel 300 csendőrt mozgósítottak. A gyalog menekülő párt a Limoge-tól mintegy 100 kilométerre fekvő Croze-ban (Creuse megye) állították elő tűzpárbaj után.

A lövések senkit sem sebesítettek meg. Egy igazságügyi illetékes szerint egyes jelek arra utalnak, hogy "elsődlegesen az ETA-ra utaló nyomot kell figyelembe venni" a pár letartóztatásánál.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.