Az ott kialakult helyzetnek véget kell vetni

Obama megismételte: a bukott elefántcsontparti vezető mondjon le!

A Fehér Ház közölte: Barack Obama amerikai elnök ismételten lemondásra szólította fel Laurent Gbagbót, Elefántcsontpart választáson megbukott elnökét.

2011.04.05 07:10MTI

Obama, aki hétfőn a gaboni elnökkel, Ali Bongóval folytatott telefonon megbeszélést, hangoztatta, hogy Gbagbo volt elnöknek tiszteletben kell tartania népének akaratát, és "fel kell hagynia az elnökség maga számára való követelésével".
   
Miközben Obama és Bongo telefonon tárgyalt, az Alassane Ouattara megválasztott elefántcsontparti elnökhöz hű csapatok folytatták előrenyomulásukat, hogy kikényszerítsék Gbagbo távozását.
   
Az amerikai és a gaboni államfő kifejezte aggodalmát az elefántcsontparti helyzettel kapcsolatban, és egyetértett abban, hogy az ott kialakult helyzetnek "amint csak lehetséges", véget kell vetni. Obama megköszönte Bongónak a válságban Gabon által vállalt vezető szerepet és azt a munkát, amelyet a közép-afrikai ország az ENSZ Biztonsági Tanácsának tagjaként végez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.