Épül a védelmi rendszer

Izrael: hadrendben a Vaskupola második eleme

Egy katonai szóvivő közölte: az izraeli hadsereg hadrendbe állította a gázai palesztin rakéták elhárítására szolgáló, hazai gyártású Vaskupola (Iron Dome) védelmi rendszer második elemét az övezet közelében.

2011.04.04 11:29MTI

"Ezt az üteget Askelón város körül telepítettük biztonsági okokból - folytatta a szóvivő. - Ez a második ilyen működő rendszer a Beér-Seva körzetébe telepített után."
   
A Negev-sivatagbeli Beér-Seva közelében március 27-én állították hadrendbe a Vaskupola első elemét, miután Gázából Grad rakétákkal támadták a várost és a Tel-Avivtól délre fekvő Askelónt. A rendszer feladata az övezetből indított, 4 és 70 kilométer közötti hatótávolságú rakéták elfogása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.