Veszélyben a halászat is?

Fukusimánál magasan szennyezett a tengervíz

A jód és cézium magas koncentrációját mérték a tengervízben a Fukusima-1 japán atomerőmű környékén - közölte a létesítményt üzemeltető Tokyo Electric Power (Tepco).

2011.03.22 08:09MTI

A jód-131 izotópjának a megengedett határérték 126,7-szeresét, a cézium-134 izotóp 24,8-szorosát mérték. A kobalt nagy arányát is kimutatták a tengerből vett mintákban.
   
Edano Jukio kormányszóvivő kijelentette: még korai lenne azt értékelni, hogy a szennyezett tengervíznek milyen hatása lehet a halászatra, a kormány azonban hamarosan elemzi a kialakult helyzetet.
   
Újabb, 5,7-es erősségű földrengés rázta meg kedden a japán Honsú sziget északkeleti partvidékét, többet között a fukusimai atomerőmű környékét is.

Fotó: MTI

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.