Japánból érkezett a repülőgép

Sugárzást mértek dél-koreai légi utasokon!

A helyi sajtó szerint dél-koreai tisztviselők szokatlanul magas szintű sugárzást mértek három Japánból érkezett utason csütörtökön az ország legfontosabb repülőterén.

2011.03.17 12:49MTI

Az incshoni légikikötőben ez volt az első nap, amikor mérték a sugárzást. A Yonhap hírügynökség jelentése szerint egy - vélhetően a fukusimai prefektúrában élő - ötvenéves japán  férfi kabátján és kalapján mutattak ki 1 mikrosievertnek, a határérték többszörösének megfelelő sugárzást.
   
A sugárzás ilyen mennyisége még nem jelent veszélyt az egészségre, és a tisztviselők hamarosan elengedik a három utast - közölte az YTN tévéállomás.
   

Fotó: MTI

 

A dél-koreai nukleáris biztonsági hivatal közölte, hogy az óránkénti 300 nanosievertet tekinti a légkörben még elfogadható sugármennyiségnek. (Egy mikrosievert egyenlő ezer nanosieverttel.)
   
A Reuters hírügynökség fotósának beszámolója szerint az ellenőrzés önkéntes a dél-koreai repülőtéren.
   
Kim Csang Kjung tudományügyi miniszterhelyettes csütörtökön parlamenti képviselőknek elmondta, hogy a déli Puszan kikötőjében hamarosan mérik majd a sugárzás mennyiségét a Japánból komppal érkező utasoknál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.