Egy internetes újság állítja

Líbia: a felkelők hadihajókat süllyesztettek el

Egy líbiai ellenzéki internetes újság azt állítja, hogy a felkelők elsüllyesztették a kormányerők két hadihajóját az ország keleti részén, a frontvonal közelében.

2011.03.15 19:35MTI

A Brnieq honlap egy meg nem nevezett katonatisztet idézett a Benina légitámaszpontról, aki szerint egy MiG-23 típusú repülőgép és egy helikopter támadta meg és süllyesztette el a két hajót Adzsdábija térségében.

A bázis Bengáziban van, és a kormányellenes megmozdulások kezdetén átállt a felkelőkhöz. A tiszt szerint a harci repülőgép tankokat is bombázott Adzsdábija és Brega között. Ez a két város kedden a kormányerők kezére került, amelyek közelednek Bengázihoz, a felkelők fővárosához.

A jelentésből nem derül ki, hogy a MiG és a helikopter honnan szállt fel. A felkelőkhöz csatlakozott katonák között több repülős tiszt is van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.