Amerikai katonákra nyitott tüzet

Képek! Lövöldözés a frankfurti repülőtéren

Támadást követett el egy amerikai katonákat szállító busz ellen egy koszovói férfi szerda délután a frankfurti repülőtér egyik épülete előtt, két embert megölve és legalább még egyet súlyosan megsebesítve. Obama a fejüket akarja.

2011.03.02 18:09MTI

Az első jelentések szerint valószínűleg az áldozatok mindegyike a buszon ülők közül került ki. Egyikük a busz sofőrje volt.

Amerikai katonákat szállító buszt vesznek körül rendőrök a helyszínen - Fotó: MTI

A 21 éves koszovói tettest elfogták - közölte a német rendőrség, amely egyelőre nem zárja ki, hogy politikai indíttatású terrorcselekmény történt. A rendőrségnek még nem sikerült megállapítania a pontos tényállást. "A jelek szerint minden a buszon történt" - mondta el Jürgen Linker rendőrségi szóvivő.

Amerikai katonákat szállító buszt vesznek körül rendőrök a helyszínen - Fotó: MTI

A támadás a második legforgalmasabb európai reptér 2-es termináljának egyik nyilvános buszparkolójában zajlott le. Egyelőre azonban nem lehet tudni, hogy a tettes milyen fegyvert használt. Bár a támadás során lövések is eldördültek, a koszovói férfinál egy kést is találtak.

Amerikai katonákat szállító buszt vesznek körül rendőrök a helyszínen - Fotó: MTI

Ugyanígy nem világos, hogy a megtámadott buszon hányan tartózkodtak a bűncselekmény pillanatában. Az amerikai hadseregnek a német nagyváros térségében több nagy bázisa is van, amelyeket egyebek közt logisztikai tranzitállomásként használ afganisztáni és iraki műveleteihez.

Obama: bíróság elé állítjuk a frankfurti támadás elkövetőit

Bíróság elé fogjuk állítani az amerikai katonák ellena Frankfurtban elkövetett támadás elkövetőit - jelentette ki szerdán Barack Obama elnök, aki előzetes bejelentés nélkül jelent meg a Fehér Ház sajtótermében.

Az elnök hangsúlyozta, hogy felháborította a támadás, és részvétét fejezte ki az áldozatok családtagjainak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.