Sokan megsebesültek a merényletekben

Karaoke bárt lőttek szét Thaiföldön

Feltehetően muzulmán lázadók felrobbantottak egy gépkocsiba rejtett pokolgépet, valamint tüzet nyitottak egy karaoke bárra vasárnapra virradó éjszaka Thaiföld lázongó déli országrészében, aminek következtében 17-en megsebesültek.

2011.02.20 09:34MTI

Mindkét merénylet Narativatban, a túlnyomó többségében buddhisták lakta délkelet-ázsiai ország azon három déli tartományának egyikében történt, ahol a muzulmánok helyben többséget alkotnak.

A támadók előbb tüzet nyitottak a bárra, megsebesítve két női alkalmazottat. Fél órával később, amikor a tartományi kormányzó és a rendőrség a helyszínen vizsgálódott, mintegy száz méterrel távolabb felrobbant a gépkocsiba rejtett pokolgép, megsebesítve további tizenöt embert.

A thaiföldi muzulmánok fegyveres lázadásában 2004 januárja óta több mint 4300 ember vesztette életét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.