Kábítószert csempészett?

Iránban kivégeztek egy holland állampolgársággal rendelkező iráni nőt

Iránban kábítószer-csempészet vádjával kivégeztek egy holland állampolgársággal rendelkező iráni nőt, aki 2009 decemberében részt vett a kormányellenes tüntetéseken.

2011.01.29 09:22MTI

A január 2-án halálra ítélt 46 éves Zahra Bahramit szombaton akasztották fel a teheráni államügyész hivatalának közlemény szerint, melyet az állami televízió idézett. Bahrami lánya a Nemzetközi Kampány az Emberi Jogokért Iránban nevű szervezet közlése szerint kijelentette, hogy a vádak koholmányok, melyeket az iráni hatóságok őrizetbe vétele után fabrikáltak anyja ellen.

Bahrami a vádak szerint kokaint csempészett Hollandiából Iránba, állítólag 450 gramm drogot találtak nála.

Politikai szerepvállalását nem említette az ügyészségi közlemény. Hollandia tiltakozott az eljárás ellen, de Irán ezt mint belügyeibe való beavatkozást visszautasította. Teherán nem ismeri el a kettős állampolgárságot, és az Iránban született, de később Hollandiában honosított asszonyt saját állampolgárának tekintette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.