"Minden lehetséges"

Elkerülheti a megkövezést a házasságtörésért elítélt iráni nő

Elkerülheti a halálra kövezést Szakine Mohammadi-Astiani, akit házasságtörésért ítélt halálra egy iráni bíróság - jelentette ki vasárnap egy iráni igazságügyi tisztségviselő.

2011.01.02 17:47MTI

Malek Ajdar Sarifi, Kelet-Azerbajdzsán iráni tartomány - ott tartják börtönben az elítélt asszonyt - igazságügyi hivatalának vezetője a fellebbviteli eljárásról szólva azt mondta, hogy még "minden lehetséges". Részletekbe azonban nem bocsátkozott, nem fejtette ki, hogy a halálos ítélet enyhítésére, vagy csak a végrehajtás módjának - halálra kövezésről akasztásra történő - megváltoztatására gondol-e.

Szakine Mohammadi-Astanit 2006-ban ítélték megkövezés általi halálra házasságtörés miatt.

Egy másik perben tíz év börtönt róttak ki rá, mint bűnrészesre férje meggyilkolásában. A megkövezésre vonatkozó ítélet világszerte nagy felháborodást keltett. A vele kapcsolatos fellebbezést az iráni legfelsőbb bíróság vizsgálja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.