Vallási és vallásellenes fanatizmus

A pápa szót emelt a keresztények zaklatása ellen

XVI. Benedek pápa felszólította csütörtöki békeüzenetében a világ politikai vezetőit, hogy "vessenek véget a keresztények mindennemű zaklatásának" Ázsiában, Afrikában, a Közel-Keleten és különösen a Szentföldön", egyben elítélte "a vallási és vallásellenes fanatizmust".

2010.12.16 13:32MTI

"A keresztények jelentik manapság azt a vallási csoportot, amely a legtöbb üldözésnek van kitéve hite miatt - állapította meg a szentatya "A vallásszabadság, út a béke felé" című írásban.

- Sokan szenvednek el napi sérelmeket és élnek gyakran félelemben azért, mert Jézus Krisztusban keresik az igazságot és hitüket, s mert őszintén felszólítanak a vallásszabadság elismerésére."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.