Vakmerő motorosok robbantottak bankot

Kaszinórablás Las Vegas-ban: másfél millió dollárnyi zseton a zsákmány

Több mint másfél millió dollárt (309 millió forintot) érő zsetont rabolt egy ismeretlen férfi egy Las Vegas-i kaszinóból.

2010.12.15 17:23MTI

A fegyveres férfi sisakkal a fején, motorral hajtott az előkelő Bellagio kaszinó elé röviddel hajnali 4 óra előtt, berohant, elrakta a játékasztalokon lévő zsetonokat, majd kirohant és elszáguldott. Clint Nichols nyomozó szerint az egész rablás 2-3 perc alatt zajlott le. Eközben egy lövés sem dördült el és senki sem sérült meg.

A szakértők szerint a rablónak nem lesz egyszerű dolga, ha be akarja váltani a zsetonokat, amelyek csak a Bellagio kaszinóban érvényesek.

Jeff Voyles biztonsági szakember szerint "szinte nincs is" rá lehetősége, hogy feltűnés nélkül készpénzre váltsa a 100 és 25 000 dolláros címlet között mozgó zsetonokat, mivel a nagyobb névértékűek szériaszámmal vagy mikrochippel vannak ellátva, így azonosíthatóak.


A rendőrség úgy véli, a mostani eset ugyanannak a férfinak a számlájára írható, aki néhány hete egy hasonló rablást hajtott végre. Akkor a tettes húszezer dollár (4,1 millió forint) értékben vitt magával zsetonokat. A térfigyelő kamera megörökítette a bűntényt, a férfi azonban sisakja miatt nem volt felismerhető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.