Eddig nem volt járvány azon a területen

Pár nap alatt több mint 140 embert vitt el a kolera Haitin

Több mint 140 ember halt meg kolerában az utóbbi napok során Haiti délnyugati részén, amelyet eddig elkerült a járvány.

2010.12.06 09:38MTI

A betegség október közepén jelent meg a karibi országban, s azóta több mint 1880 áldozatot szedett.

Duvelson Angello, Grande Anse megye tiszti főorvosa közölte, hogy jelentős számú haláleset történt azokban a közösségekben, amelyek a boszorkánysághoz társítják a betegséget. Az eddigi adatok szerint a megye egészségügyi intézményeiben 57, vidéki településeken pedig 83 ember halt meg.

"Grande Anse megyében ez egy kulturális probléma. Az emberek azt gondolják, hogy a kolera egy természetfeletti betegség, és ezért nem követik az orvosi utasításokat, inkább kuruzslókhoz fordulnak, akik maguk is fertőzöttek" - mondta az orvos.

A helyzet nagyon súlyos: pár nap alatt több mint 140 ember halt meg a kolera miatt

Az utóbbi napokban 14 embert lincseltek meg feldühödött helybéliek, mert azt hitték róluk, hogy ők terjesztik varázslattal a kolerát. A tiszti főorvos bejelentette, hogy kampányt indítanak az orvosi ellátás elfogadottabbá tételére, probléma azonban, hogy az egészségügyi központok általában távol vannak a falvaktól. Egyelőre azon fáradoznak, hogy rehidratálják a betegeket a községekben, csökkentendő a halálesetek számát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.