Sao Paolo a legnépesebb állam

Kétszáz millióhoz közelít Brazília lakossága

Átlépi a 191 milliót Brazília lakossága 2010-ben - derült ki a dél-amerikai országban végzett népszámlálás végeztével.

2010.11.30 13:34MTI

A brazil statisztikai hivatal szerint a városlakók aránya 84 százalék, az ország délkeleti része a legsűrűbben lakott, a népesség 42,1 százaléka él az említett vidéken. Északkeleten 27,8, északon 8,3, míg a középnyugati országrészben 7,4 százaléka él a lakosságnak.

Sao Paolo állam a legnépesebb, 41 millió lakost számlál. Ezt Minas Gerais követi a maga 19,5 milliós lakosságával, Rio de Janeiro szövetségi államban 15,9 millióan laknak.

A felmérésből az is kiderült, hogy a nők többen vannak, száz nőre 95,9 férfi jut. A száz év feletti brazilok 23 760-an vannak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.