Tragédiával végződött az ünnep

Borzalmas képek- 456 halottja van a kambodzsai pániknak

Jelentősen nőtt szerdára a két nappal korábbi kambodzsai ünnepségen kitört pánik halottainak száma: 456 ember vesztette életét - közölte az ország szociálisügyi minisztere, az ügyben létrehozott vizsgálóbizottság vezetője. Az egy nappal korábbi hivatalos adat 378 halálos és 755 sérült áldozatról szólt.

Kambodzsai pánik- A képeket csak saját felelősségre nézze meg! képgaléria

2010.11.24 17:18MTI/fotó:MTI

Ith Szamheng miniszter elmondta tájékoztatóján, hogy szerdára minden tartományból megérkeztek már az áldozatokra vonatkozó adatok.

"Voltak olyan halálos áldozatok, akiknek a holttestét a hozzátartozók közvetlenül otthonukba vitték, illetve közben több sérült meghalt", ebből adódik a jelentős növekedés.

A kambodzsai fővárosban több millióan gyűltek össze a víz ünnepe alkalmából. Ennek végén sokan át akartak menni egy esti rendezvényre a Mekong folyó egyik szigetére, a Gyémánt-szigetre, de a hídon és környékén torlódás alakult ki, a tömegben kitört a pánik, és az emberek agyontaposták, valamint a vízbe lökték egymást.

Egy szemtanú szerint attól ijedtek meg, hogy néhányan eszméletlenül összeestek a tolongásban.

Az áldozatok személyes holmijai borítják a halálos tülekedés helyszínét - Fotó: MTI

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.