Nyáron rabolták el őket

Kiszabadult a fogságból a szingapúri legénység

Kiszabadult a fogságból egy nyáron elrabolt szingapúri hajó 19 fős kínai legénysége - közölte szombaton a pekingi közlekedési minisztérium.

2010.11.06 11:19MTI

A Golden Blessing nevű hajót júniusban kerítették hatalmukba szomáliai kalózok az Ádeni-öbölben, amikor a vízi jármű Szaúd-Arábiából Indiába tartott.

A tengeri rablók egyik vezetője később jelezte, hogy 9 millió dollár váltságdíj fejében engedték el a hajót és legénységét. A pekingi minisztérium honlapján megjelent közlemény arról számolt be, hogy a hajó immár biztonságos vizeken halad kínai haditengerészeti egységek kíséretében.

A tárca nem tért ki arra, hogy a tengerészek milyen körülmények között nyerték vissza szabadságukat. Annyit tudni, hogy a legénység tagjai egészségesek.

Abdi Yare kalózvezér az észak-szomáliai Hobyo kikötőjéből az AFP-nek telefonon elmondta, hogy egy helikopterrel jutatták el a rekordnagyságú váltságdíjat a túszejtőknek, akik ezt követően elengedték a hajót és a tengerészeket.

Egy másik kalózvezér arról számolt be, hogy eredetileg 15 millió dollárt kértek, de két héten át tartó alkudozást követően megelégedtek a 9 milliós összeggel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.