Nem szabad a "smoke"

Megszívták a marihuána legalizálásáért küzdők Kaliforniában

A CNN prognózisa szerint Kalifornia állam lakossága elutasította a marihuána élvezeti cikként történő legalizálását a félidős szövetségi választásokkal és kormányzóválasztással egy időben, kedden tartott népszavazáson.

2010.11.03 08:39MTI

A november 2-án országszerte tartott referendumok közül az úgynevezett 19-es indítványról szóló lakossági szavazást kísérte a legnagyobb érdeklődés, tekintettel arra, hogy annak jóváhagyása esetén Kalifornia lett volna az első amerikai állam, ahol engedélyezték volna a cannabis használatát, sőt az önkormányzatok jogkörébe utalták volna kereskedelmének engedélyezését is.

A CNN amerikai hírtelevízió az indítvány kudarcát vetítette előre, tekintettel arra, hogy a választókerületek 20 százalékában leadott voksok feldolgozása alapján a kérdésben a kaliforniaiak 57 százaléka nemmel szavazott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.