Tartálykocsival ütközött a jármű

21 halott egy ugandai buszbalesetben

Huszonegyen haltak meg egy ugandai buszbalesetben, amikor az utasokkal teli jármű egy üzemanyag-szállító tartálykocsival ütközött az ország északi részén - közölte vasárnap a helyi rendőrség.

2010.10.24 20:02MTI

Nwoya régió rendőrfőnöke, Moses Okello tájékoztatása szerint a súlyos baleset a fővárostól csaknem 300 kilométerre történt, s 17 ember a helyszínen, négyen pedig a kórházba szállítást követően haltak meg.

További 12 súlyos sérültet ápolnak a nwoyai kórházban.

A rendőrfőnök szerint a balesetben a rossz látási viszonyok, illetve a Kampala felé tartó busz nagy sebessége játszhatott közre. A csaknem 30 milliós Ugandában évente kétezer ember hal meg közlekedési balesetekben a rendőrségi adatok szerint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.