Két hónapja szívják az egylevegőt

Elérte az egyik fúrószerkezet a chilei bányászok menedékhelyét

Elérte az egyik fúrószerkezet a több mint két hónapja a föld alá rekedt chilei bányászok menedékhelyét, így napokon belül megkezdhetik a bányászok felhozatalát.

2010.10.09 18:35MTI

Autókürtök és szirénák zúgása, harsány füttykoncert hangzott fel a jó hír hallatán, miközben az aggódó családtagok könnyekben törtek ki a megkönnyebbüléstől.

Laurence Golborne bányaügyi miniszter jelentette be, hogy 33 nap után helyi idő szerint szombat reggel nyolc óra 5 perckor érte el a fúrófej a 622 méteres mélységet.

A 33 bányásznak azonban még legalább keddig kell várni ahhoz, hogy a felszínre emeljék őket.

Előbb a mérnökök megvizsgálják, hogy az ívelt alagút fala kellőképpen egyenletes és stabil-e, vagy meg kell erősíteni acélcsövekkel.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.