15-en megsérültek

Frontálisan ütközött két vonat Bulgáriában

Frontálisan ütközött két vonat hétfő reggel Bulgária nyugati részén, tizenöt ember megsérült - közölte a belügyminisztérium.

2010.10.04 11:06MTI

Az egyik szerelvény Szerbiából Törökországba tartott, és 90 utast szállított. A másik, szolgálati vonaton csak a bolgár vasutak alkalmazottai tartózkodtak.

"A sérültek közül kettő állapota súlyos, valószínűleg a mozdonyvezetőkről van szó" - mondta Vesszelin Vucskov belügyminiszter-helyettes, aki szerint a sérültek száma még emelkedhet.

"Úgy tűnik, a baleset a dragojoli és a dragomani állomás pályafőnökeinek hibájából következett be" - mutatott rá Pencso Popov, a bolgár vasutak igazgatója az országos televízióban.


A vonatok a fenti két település között, Szófiától mintegy 40 kilométerre rohantak egymásba. A helyszínre pótlóbuszokat küldtek.

A bolgár vasúttársaság nem rendelkezik elegendő korszerű felszereléssel, és a felújításokhoz szükséges pénzügyi eszközök is hiányoznak. A jelzőberendezések kábeleit gyakran ellopják a rézzel üzletelő tolvajok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.