Nem lehet csak úgy beköltözni

Hollandiában betiltották a lakásfoglalást

Hollandiában hatályba lépett pénteken a használaton kívüli lakások jogcím nélküli elfoglalását tiltó törvény.

2010.10.01 11:38MTI

Az Amszterdami Szabad Egyetem idén készült tanulmánya szerint a holland fővárosban mintegy 1500 ember él illegálisan üresen álló, használaton kívüli ingatlanokban.

Ez a szám alig valamivel kevesebb, mint amennyi az 1970-es és 1980-as években volt, amikor a súlyos lakáshiány miatt nagyon sok fiatal fedél nélkül maradt.

A tiltó jogszabály bírálói szerint a lakásfoglalók ma alapvetően Kelet- és Dél-Európából érkezett bevándorlók.

Eberhart van der Laan amszterdami polgármester elmondta: azt tervezi, hogy fokozatosan fogják kiüríteni azt a mintegy 200 épületet, amelybe illegálisan költöztek be lakói. A hatóságok szerint pénteken, a törvény hatályba lépésének napján nem hajtanak végre semmiféle nagyszabású akciót a lakásfoglalókkal szemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.