Abdullah Ahmad Badawi letette a hivatali esküt

Beiktatták hivatalába Malajzia miniszterelnökét

Letette a hivatali esküt hétfőn a második ötéves ciklusát drámaian megfogyatkozott parlamenti többség élén megkezdő maláj kormányfő.

2008.03.10 08:21MTI
Szavazás Malajziában

Abdullah Ahmad Badawit ünnepélyes körülmények között, a Kuala Lumpur-i királyi palotában iktatták be hivatalába a maláj uralkodónak Mizan Zainal Abidinnak és a kormány tagjainak jelenlétében. A Badawi mödött álló pártszövetség, az országot öt évtizede kormányzó Nemzeti Front a szombati előre hozott választásokon eddigi legrosszabb eredményét érte el.

A 2004-ben nyert 91 százalékos többséggel szemben csak a mandátumok 63 százalékát szerezte meg a Nemzeti Front. Ezzel 1969 óta először veszítette el kétharmados többségét. Emellett a 13 szövetségi állam közül ötben alul maradt iszlamista, valamint reformer ellenzéki pártokkal szemben.

A politikus a pártjából érkező, távozására vonatkozó felszólítások ellenére ismét vállalta a kormányfői megbízatást, politikai jövőjét ennek ellenére továbbra is kétségesnek tartják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.