36 sebesült került kórházba

15 halott maradt a szerencsétlenül járt repülő után

Nem sokkal felszállás után földnek csapódott Venezuelában az állami Conviasa légitársaság egy belföldi járata, 47 emberrel a fedélzetén - jelentette be a dél-amerikai ország közlekedési és távközlési minisztere.

2010.09.14 07:09MTI

A korábbi jelentések szerint Francisco Rangel Gómez, az érintett Bolívar szövetségi állam kormányzója még arról számolt be, hogy négy ember sorsa ismeretlen, s a mentőalakulatok folytatják a kutatást.

Végül mindenkit megtaláltak, s az összegzés szerint 36-an túlélték a zuhanást, különböző súlyosságú sérülésekkel kerültek kórházba, s összesen 15 holttestet találtak.

A dél-amerikai ország hatóságainak közlése szerint az állami Conviasa légitársaság egy belföldi járata, 51 emberrel a fedélzetén meghibásodás miatti kényszerleszállás közben csapódott a földnek az ország délkeleti részén, alig tíz kilométerre a célrepülőtértől. Mint Francisco Garcés közlekedési miniszter a venezuelai VTV közszolgálati televíziónak elmondta, a Karib-tengeri Margarita-szigetről, Porlamarból érkező ATR-42-es típusú, francia-olasz gyártmányú kétmotoros repülőgép nem sokkal a leszállás előtt zuhant le, alig tíz kilométerre a Manuel Carlos Piar nemzetközi repülőtértől, Ciudad Guayanánál (Puerto Ordaznál).

A szerencsétlenül járt gépen 47 utas és négyfőnyi személyzet tartózkodott. Híradások szerint a pilóta elveszítette az ellenőrzését a gép felett, s ezt jelentette is az irányítótoronynak, majd kényszerleszállással próbálkozott.

A szerencsétlenség - amelynek igazi okai egyelőre nem ismeretesek - közép-európai idő szerint hétfőn 15 óra 20 perckor történt. Venezuelában utoljára 2008-ban történt súlyos repülőgép-szerencsétlenség.

Akkor a Santa Barbara magán légitársaság egyik utasszállító gépe zuhant le egy hegyvidéki térségben, 46 emberrel a fedélzetén, s a balesetet senki sem élte túl.

A szerencsétlenül járt gép roncsánál dolgoznak mentők Puerto Ordfaz közelében 2010. szeptember 13-án (fotó: MTI)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.