Megpróbálták megerőszakolni

Tizenhét nap a brazil őserdőben: eltévedt egy megtámadott túrázó

Tizenhét nap után élve, de megrendült egészségi állapotban találta meg a keresésére indult csapat azt a túrázó nőt, aki eltévedt az atlanti-parti esőerdőben, miután egy fegyveres férfi erőszakoskodni próbált vele.

2010.09.07 20:57MTI

A 38 éves brazil Denise Ciunek egyedül indult túrázni a brazíliai Paraná államban lévő Serra do Mar hegység Caminho do Itupava nevű túraútján. Ciuneket vándorlása során egy ismeretlen támadta meg.

"Egy fegyveres férfi támadt rám, és magával ragadott. Majd a dzsungel közepén megállt és elkezdett vetkőzni, fegyverét a földre tette.

Ekkor kihasználtam a lehetőséget, hogy elmeneküljek, és beugrottam a közeli folyóba" - nyilatkozta megtalálása után a kimerült nő, akit később kórházba szállítottak.

Ciunek ezután nem talált vissza a túraútra: két vízesés között, egy völgyben várta a segítséget. A hetedik napig még maradt az élelmiszertartalékából, a következő tíz napon át azonban már csak vizet ivott - áll a rendőrségi jelentésben.

A keresési akcióban több mint kétszázan vettek részt, köztük önkéntesek is.

A Caminho do Itupava hatvan kilométerre az állam fővárosától, Curitibától keletre vezet. A Serra do Mar hegység az Atlanti-óceán partvonala mentén több brazil államon, köztük Rio de Janeirón és Paranán keresztül húzódik.

A brazíliai hatóságok szerint azon a területen, ahol Ciunek eltévedt, igen gyakoriak a rablások és egyéb támadások, ezért óva intenek attól, hogy valaki egyedül vállalkozzon egy ilyen útra, még akkor is, ha már rendelkezik megfelelő tapasztalattal.

A nő ezen az útvonalon tűnt el.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.