11 éves fiú volt az első

Őrizetbe vettek egy pedofíliával vádolt cseh férfit Moldovában

A moldovai rendőrség nemzetközi elfogatóparancs alapján őrizetbe vett egy 27 éves cseh állampolgárt, akit azzal vádolnak, hogy szexuális visszaélést követett el egy kiskorú fiúval szemben - közölte a Pravo című cseh napilap csütörtökön.

2010.08.26 14:17MTI

A férfi 2005-2007 között nyári gyermektáborok vezetőjeként állítólag molesztált egy fiút, másik kettővel pedig szintén erőszakoskodott, de ők ellenálltak. Ha bűnösnek találják, akár tíz év börtönbüntetést is kaphat a gyanúsított.

A cseh fiatalembert augusztus 14-én fogták el a román-moldovai határon, ahol barátnőjével biciklizett, s a prágai igazságügyi minisztérium rögtön kérte Moldovától a férfi kiadatását.

A férfi először egy 11 éves fiúval követett el szexuális visszaélést 2005-ben egy nyári táborban, s az évek során még kétszer molesztálta ugyanazt a gyermeket.

A cseh rendőrség januárban pedofília gyanújával vádat emelt ellene, de a gyanúsított közben külföldre szökött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.