58 már elpusztult

Több tucat delfin vetődött patra Új-Zélandon

Több tucatnyi gömbölyűfejű delfin vetődött partra Új-Zélandon, ahol állatvédők még 15 példány megmentésén fáradoztak pénteken.

2010.08.20 12:28MTI

A vízi emlősök közül 58 már elpusztult, a még életben lévő egyedek állapota igen rossz - tájékoztatott a Project Jonah elnevezésű állatvédő csoport vezetője.

A delfinek vélhetően az éjszaka folyamán vetődtek partra, ezért sokuk elpusztult, mielőtt észrevették volna jelenlétüket - fűzte hozzá a környezetvédelmi hatóságok egyik képviselője. A heves esőzések és a szél hátráltatta a mentési munkát az Új-Zéland Északi-szigetén fekvő Kaitaia közelében.

A téli időjárás ugyanakkor gondoskodik arról, hogy a delfinek ne száradjanak ki. Ugyanezen a partszakaszon 2007-ben 101 delfin pusztult el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.