Elsöprő többség - bődületes érdektelenség

A nagybányaiak egytizedét érdekli csak Verespatak sorsa

Érvénytelen lett a ciántechnológia és az ólomkohászat betiltásáról rendezett nagybányai népszavazás, mivel a lakosságnak mindössze 12,67 százaléka járult az urnák elé - adta hírül az Agerpres román hírügynökség hétfőn.

2010.07.26 19:27MTI

A lakosság felének plusz egy főnek kellett volna voksolnia ahhoz, hogy érvényes legyen a referendum. A vasárnapi népszavazáson részt vett személyek elsöprő többsége ellenezte a bányászati ciántechnológiák alkalmazását az erdélyi településen.

A helyi önkormányzat meg akarja akadályozni az orosz tulajdonban lévő Romaltyn Mining Rt.-nek a 2001-es tiszai ciánszennyezést okozó egykori Aurul vállalat helyén tervezett ciántechnológiás beruházását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.