Két fiatal eltűnt

Képek: nem találják a magyarokat a vízibusz-tragédia után

Uszály ütközött egy városnézőket, köztük magyarokat szállító kétéltű vízibusznak szerdán az egyesült államokbeli Philadelphiában; az ütközéstől a Delaware folyó vízébe borult 37 turista közül két magyar fiatal eltűnt.

Tragédia: eltűnt magyarokat keresnek a vízben képgaléria

2010.07.08 09:03MTI

Az amerikai vöröskereszt közlése szerint egy nagyobb magyar egyházi csoport volt az utasok között. A két eltűnt magyart - egy 16 éves lányt és egy 20 éves fiút - a mentők órákon át folytatott elkeseredett kutatása ellenére sem sikerült megtalálni.

A www.philly.com helyi hírportál beszámolója szerint a baleset után könnyebb sérülésekkel kórházba szállított turisták között is van három magyar gyermek. Mint a híradásokból kiderült, a keleti parti metropolisban szárazföldi és vízi városnézést kínáló kétéltű jármű egy motorhiba okozta kisebb tűz miatt lerobbant és segítségre várt a Delaware folyón - helyi idő szerint szerdán kora délután -, amikor tíz perccel később beléjük futott egy salakot szállító motoros uszály, felborítva és összeroncsolva a vízibuszt.

A jármű később el is süllyedt a Delaware folyó 15 méter mély vízében. Az egyik amerikai utas szerint alig egy perccel a baleset előtt vették észre a közeledő uszályt, s mindössze 45 másodpercük volt, hogy a kétfős személyzet utasítására magukra kapják és gyerekeikre is feladják a mentőmellényeket.

Szemtanúk szerint a vízből kiemelt turisták többségén ott volt a mellény.

A mentők sötétedésig nagy erőkkel folytatták a kutatást a két eltűnt magyar fiatal után, de éjjelre is két hajóval a helyszínen maradtak. Az intenzív kutatást csütörtök reggel folytatják.

A szóban forgó egyházi szervezet nevét és az utasok listáját nem közölték a híradások.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.