Halálos kór helyett banális betegség

Borzalmas: levágták a mellét, pedig nem is volt rákos

Négy, rák elleni kezelésen és egy komplikációkkal súlyosbodott műtéten esett át az a 44 éves konstancai asszony, akiről kiderült, nem is volt rákos.

2010.07.01 13:48manna.ro

A nő a Click című napilapnak elmesélte, 2008 elején érezte, hogy csomó van az egyik mellében, a kórházban az onkológus pedig rákkal diagnosztizálta, és azt mondta, le kell vágni a mellét.

"Nem akartam a műtétet. Inkább egészben akartam meghalni" - mondta az asszony.

Azután kezdtek kétségei lenni, hogy az első két kúra után a csomó eltűnt. Pleş doktornő viszont azt mondta neki, a rák egyik agresszív formájáról van szó, amely bármikor újra megjelenhet, és arra kérte a nőt, válasszon sebészt. A hölgy egy helyileg jó nevű onkológus sebészt választott, aki magánklinikáján műtötte meg. A szövettani vizsgálat és négy másik orvos konzultációja során kiderült, a nőnek nem rákja volt, hanem elmondása szerint "egy banális betegség, amely kenőcsökkel és masszázzsal gyógyítható".

Az operációt végrehajtó sebész nem vállalja a felelősséget: nem ellenőrizte a diagnózist, mivel a műtétet a páciens kérte. Akkor ellenőrizte volna, ha a beteg az ő klinikáján kezdte volna el a kezelést, és ott végezték volna a vizsgálatokat, így csak az iratok alapján tájékozódott, amelyeket a hölgy vitt.

Dana Pleş szerint normális, hogy a levágott testrészben a szövettani vizsgálat már nem mutatta ki a rákos sejteket, hiszen azok a műtétet megelőző kezelés során eltűntek.

Szerinte az operációról a páciens döntött a sebésszel közösen, akivel ő nem is beszélte meg az esetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.