"Nem tudunk emelkedni"

Lezuhant egy kisrepülőgép Kanadában, mindenki meghalt

Felszállás után lezuhant egy kisrepülőgép Kanadában, Québec város közelében szerdán. A fedélzeten tartózkodó hét ember életét vesztette - közölték a repülőtéri hatóságok.

2010.06.23 19:08MTI

Az Aéropro nevű helyi légiközlekedési vállalat repülőgépe - egy Beechcraft King Air - helyi idő szerint reggel hat órakor szállt fel a Québec melletti Jean-Lesage reptértől, majd onnan északnyugatra, egy mezőn csapódott be. A tűzoltókat a lángokba borult repülő látványa fogadta.

A baleset okairól egyelőre csak annyit tudni, hogy a pilóta engedélyt kért az irányítótoronytól a visszafordulásra, mert a jobboldali motorral gondok akadtak.

"Nem tudunk emelkedni" - mondta a pilóta. A repülőgép pár pillanattal később kigyulladt, és két kilométerre a kifutópályától földnek csapódott. Az Aéropro alelnöke sajtótájékoztatón számolt be a balesetről, amelyet érthetetlennek nevezett. Ő maga is több ezer órát repült ilyen géppel - mondta -, és tudja, hogy egy motorral is jól megy, és gond nélkül le lehet szállni vele.

A pilóta is többéves gyakorlattal rendelkezett
- közölte.

A kétmotoros kisrepülőgép a Québec tartomány északi részén fekvő városba, Sept-Iles-be tartott. Öt utas és kétfőnyi személyzet volt rajta. A légi közlekedési hatóság elrendelte a vizsgálatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.