Egy hatalmas álom

Végtagok nélkül készül átúszni a La Manche csatornát egy francia férfi

Karok és lábak nélkül vág neki a La Manche csatorna átúszásának egy francia férfi, aki egy tragikus balesetben veszítette el a végtagjait.

2010.06.02 08:42MTI

A 42 éves Philippe Croizon 24 óra alatt akarja megtenni a 22 mérföldes (35 kilométer) távot. Ha sikerrel jár, minden bizonnyal bekerül majd a Guinness rekordok könyvébe.

A "
Vasembernek" becézett Croizon még 1994-ben veszítette el a végtagjait: éppen egy televízió antennát próbált rögzíteni, amikor a szerkezet véletlenül hozzáért egy magasan futó elektromos vezetékhez és 20 ezer volt áramot vezetett keresztül Croizon testén - olvasható a The Daily Telegraph című brit lap honlapján (www.telegraph.co.uk).

A baleset után a férfi megfogadta, minden erejével azért fog küzdeni, hogy a lehető legnormálisabb életet éljen.

Egy kórházban látott dokumentumfilm hatására döntött úgy, hogy átússza a La Manche csatornát. Két évvel ezelőtt Croizon még alig tudott két hossznyit leúszni a helyi uszoda medencéjében.

Az ezt követő heti 30 órás intenzív edzéseknek köszönhetően sikerült olyan szintre fejleszteni az izomzatát és az állóképességét, hogy bátran nekivághat a Folkestone-tól Calais-ig tartó vízi útnak.

"Ez egy hatalmas álom számomra, amit meg is fogok valósítani"
- mondta Croizon, aki speciális tervezésű kar- és lábuszonyokkal, valamint egy teljes orvosi személyzettel vág neki a kihívásnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.