A mártírokért álltak volna bosszút

Bombariadó Pittsburghben - elterelték a maratoni futás útvonalát

Pokolgépet találtak Pittsburghben vasárnap egy sportrendezvény mentén - a rendőrség változtatott a maratoni futóverseny finisének útvonalán.

2010.05.02 23:39MTI

Hatósági közlés szerint a robbanószerkezetet egy mikrohullámú sütőbe rejtették és azt követően találták meg, hogy az ötezer résztvevő élbolya éppen célegyenesbe ért. Ezután több háztömbnyi részt lezártak, a verseny útvonalát elterelték, a finist módosították a maratoni és félmaratoni táv végére érők számára.

A pokolgépet robottal hatástalanították, és pár órával később felszabadították a területet. A vasárnapi incidenst alig néhány órával előzte meg a New York-i szombat esti merényletkísérlet.

A Times Square-t és környékét kiürítették, miután egy terepjáróban pokolgépet találtak.

Egy iszlamista honlap szerint a kísérlet mögött a pakisztáni tálibok állnak, két al-Kaida-vezető és több muszlim "mártír" megölését akarták megbosszulni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.