Kilenc kalózt csíptek el

Egy francia hadihajó kalózhajót rombolt le Szomália partjainál

Elsüllyesztett egy francia hadihajó szombaton egy kilenc tagú kalózcsoport birtokában lévő hajót a szomáliai partoknál és a csoport tagjait őrizetbe vették - jelentette be az Európai Unió kalózkodás ellen bevetett haditengerészeti alakulata, az EU NAVFOR vasárnap.

2010.05.02 12:23MTI

A Lafayette fregatt először megkaparintotta a kalózok által használt csónakot, majd elsüllyesztette az anyahajójukat. A kilenc férfit előállították és csónakjukat a fregattra emelték, hogy bizonyítékul szolgáljon a kalózok ellen. Az akció az Indiai-óceánon zajlott le, a szomáliai főváros, Mogadishu és a Seychelles-szigetek között.

Ugyancsak szombaton egy másik francia hadihajó, a Tonnerre elsüllyesztett egy másik kalózhajót és elfogott 11 embert, akit kalózkodással gyanúsítanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.