Terjed a szennyeződés

Elsüllyedt olajfúrótorony: ökológiai katasztrófa fenyeget

Lassan mozgó környezeti katasztrófának nevezte az MSNBC hírtelevízió keddi tudósításában a Mexikói-öbölben a tenger felszínén észak felé úszó olajszennyeződést, amely a hétvégére elérheti a partokat.

2010.04.27 16:21MTI

Szombaton derült ki, hogy mégis szivárog az olaj a csütörtökön elsüllyedt kitermelő platform egy vezetékéből, a szivárgást azóta nem sikerült megszüntetni. A parti őrség szerint "nagyon súlyos" szivárgásról van szó; napi ezer hordó (42 ezer gallon) olaj ömlik a vízbe.

Az olajfolt már 5000 négyzetkilométeres felületű, mintegy 30 mérföldre van a partoktól. Szakértők szerint lehetetlenség a szennyeződést néhány nap alatt eltávolítani, így a hétvégére elérheti a partokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.