Egy ember meghalt

Megtámadták a jemeni brit nagykövet gépkocsioszlopát

Robbanás történt hétfőn a jemeni fővárosban a brit nagykövet gépkocsioszlopa közelében; egy ember meghalt, de a nagykövet sértetlenül maradt - közölték biztonsági források.

2010.04.26 09:39MTI

A halálos áldozat feltehetően a támadást végrehajtó öngyilkos merénylő. Két járókelő könnyebben megsebesült. Tim Torlot nagykövet éppen a brit képviseletre tartott, amikor a robbanás történt.

Jemen évek óta küzd az al-Kaida és más szélsőséges csoportok tevékenységének visszaszorításáért, az ország az al-Kaida arab-félszigeti szárnyának bázisa.

A szervezet már hajtott végre külföldi képviseletek elleni támadást, a sorozatos fenyegetések miatt januárban több napra bezárt Szanaában az amerikai, a brit és a francia külképviselet.

Tavaly decemberben pedig egy Egyesült Államokba tartó repülőgép elleni merényletkísérletet vállalt a szélsőséges csoport.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.