"Az ügy súlyos"

Pedofilbotrány miatt mondott le a belga püspök

Lemondott egy belga katolikus püspök egy pedofil üggyel kapcsolatban, amellyel kapcsolatban nem tudni, hogy az állítólagos bűncselekményt ő követte-e el, vagy valaki más - derült ki csütörtök este több forrásból.

2010.04.23 07:06MTI

A belga püspöki konferencia az ügyben péntekre sajtóértekezletet hirdetett, amelyen ott lesz André-Joseph Léonard érsek is, a nemzeti egyház feje, valamint az egyházban a pedofil ügyek kivizsgálására létrehozott bizottság tagjai.

Az egyház nem közölte, hogy ki az a püspök, aki lemondott, és azt sem, hogy pontosan miért döntött így, de a nemzeti hírügynökség, a Belga úgy tudja, hogy Roger Vangheluwe-ről, a bruges-i püspökség vezetőjéről van szó, és az ügy "súlyos".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.