Füst, sűrű hamufelhő

Repülési korlátozást rendeltek el egy izlandi vulkánkitörés miatt

Izland és Norvégia után Nagy-Britanniában is repülési korlátozást rendeltek el egy izlandi vulkánkitörés miatt - jelentette a BBC csütörtök reggel.

2010.04.15 08:37MTI

Skócia északi részén leállították a légi forgalmat és lezárták az aberdeeni repülőteret az éjszakai órákban, mert sűrű hamu- és füstfelhő nehezítette a látást az izlandi Eyjafjalla gleccsernél történt vulkánkitörés miatt. A hamufelhő várhatóan dél felé fog haladni, így elképzelhető, hogy további repülőtereken is korlátozásokat rendelnek el.

Az EasyJet légitársaság közlése szerint Nagy-Britannia légi közlekedésében "jelentős fennakadásokra" lehet számítani az izlandi vulkán működése következtében. Szerda este a norvég hatóságok lezárták a közép-norvégiai Bodo várostól északra eső terület feletti légteret a sűrű hamufelhő miatt. Reykjavíkban azt közölték, hogy Svédország, Finnország, Oroszország és Dánia egyes részein is szükségessé válhat repülési korlátozás elrendelése a bizonytalanná váló látási viszonyok miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.