Egy tíz éves kislány súlyosan megsérült

Pokolgép robbant Athénban

Pokolgép robbant vasárnap este Athénban, egy ember meghalt, ketten megsebesültek - közölte a rendőrség.

2010.03.29 07:19MTI

A nagy erejű pokolgép a görög főváros Ana Patiszia elővárosában robbant fel az államigazgatási iskola épülete előtt. A detonációban egy férfi életét vesztette, egy tízéves kislány pedig súlyosan megsérült. A kislány anyja könnyebb sérüléseket szenvedett. A robbanást nem előzte meg figyelmeztető telefonhívás.

A férfi a helyszínen meghalt, a kislányt válságos állapotban szállították kórházba.

A rendőrség és a terrorellenes szolgálat a helyszínre érkezett, lezárták a környéket. Athénban, illetve Szalonikiben gyakoriak a középületek, gazdasági vagy diplomáciai képviseletek elleni merényletek, de ritkán követelnek áldozatokat, és rendszerint figyelmeztető telefonhívások előzik meg a támadásokat.

A legutóbbi, áldozatokkal járó támadást októberben követték el Athénban, amikor hat rendőr sebesült meg a kapitányságra leadott géppisztolysorozatban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.