80 tűzoltót és kommandóst futtatott meg

Kézigránát formájú öngyújtó okozott pánikot a katowicei repülőtéren

Hozzávetőleg ezer embert evakuáltak szerdán a katowicei repülőtérről, és négy nemzetközi járatot felfüggesztettek egy 13 éves fiú poggyászában talált, kézigránát formájú öngyújtó miatt.

2010.03.17 16:08MTI

Mint a repülőtér szóvivője közölte, az utasokat és a dolgozókat is kimenekítették, miután egy kézigránát formájú tárgyat fedeztek fel egy Dortmundba szánt kofferben.

Az evakuációban és a veszélyesnek ítélt tárgy vizsgálatában 80 tűzoltó és terrorelhárító kommandós vett részt.

Az öngyújtót egy 13 éves német fiú vásárolta egy szuvenírboltban, egy lengyelországi iskolai kirándulás alkalmával.

Az öngyújtót elkobozták, mert fegyvernek tűnő tárgyakat tilos felvinni a repülőgépre. Az incidens miatt elhalasztották a dortmundi, továbbá a londoni, a liverpooli és az oslói járat indulását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.