Nem vették figyelembe a veszélyt

Borzasztó! Kétszáz hómobilost temetett maga alá a lavina Kanadában

Mintegy 200 embert temetett maga alá egy hómobilverseny közben szombaton a kanadai Sziklás Hegységben lezúduló lavina, a katasztrófának halálos áldozatai is vannak.

2010.03.14 16:40MTI

Mint Brit Kolumbia tartomány rendőrsége vasárnap közölte, a hótömeg alól eddig három holttestet sikerült kiemelni, s mintegy tucatnyi a sérültek száma.

A hómobilverseny résztvevői közül többet eltűntként tartanak nyilván. Egyelőre nem tudni, hogy az áldozatok a versenyzők vagy a szintén 200 körüli néző közül kerültek-e ki.

A kutatás és mentés folytatódik. David Raven, a Vancouvertől északkeletre fekvő Revelstoke város polgármestere a hómobilosokat tette felelőssé a bekövetkezett tragédiáért.

Mint mondta, semmibe vették a lavinaveszélyre utaló hatósági figyelmeztetést. Ráadásul az előző nap lehullott friss csapadék tovább növelte hótömegek lezúdulásának a veszélyét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.